Selecteer een pagina

Over mij & MountainLINK

Allard Schram

Mountain days, are happy days!

Met MountainLINK wil ik de link zijn tussen een druk leven en de bergen. Een dag in de bergen, een goed gesprek, er even helemaal uit, even geen mobiel bereik.

Met MountainLINK bied ik hiking reizen, avonturen en expedities aan die geen van allen hetzelfde zijn. Door de dynamiek van mensen, het weer en de omgeving is elke reis een unieke ervaring. Met mijn jarenlange ervaring aangevuld met opleidingen ben ik in staat om voor een iedereen een top ervaring neer te zetten.

Als kind wilde ik alleen maar naar buiten.

Op school zat ik structureel naar buiten te kijken of te dagdromen. Hutten bouwen, vissen of door bossen struinen, alleen of met vrienden. Lezen deed ik ook veel. Het liefst wegdromen bij avonturen boeken. Dat wilde ik ook.

Op mijn 17e ben ik naar de Koninklijke Militaire School gegaan. Dat was voor mij de jackpot op dat moment, struinen bij nacht en ontij door bos en dal.  Waardevolle lessen in instructie- en leidinggeven onder zware omstandigheden. Jezelf overstijgen voor een groter doel. Maar naar mate mijn wereld groter werd wilde ik meer, en na drie jaar ben ik overgestapt naar het Korps Mariniers.

Sinds dat ik de eerste keer de bergen in ging met het Korps Mariniers ben ik verkocht.
De ruimtelijkheid en vrijheid die ik ervaar in de bergen vind ik op geen enkele andere plek.

In de bergen voel je je groot en klein tegelijkertijd. Als ik na een dag in de bergen op mijn bed neer plof of diep in mijn slaapzak duik voel ik me trots en vol blijdschap. Het maakt niet uit of er een top gehaald is of niet..

Met het Korps Mariniers heb ik vijf bergtrainingen en vier wintertrainingen in Noorwegen, Schotland en Duitsland gedaan.
Bij elkaar een waardevolle ervaring die ik nu ten volle inzet voor mijn klanten/reisgenoten.

Na het Korps Mariniers heb ik een succesvolle carrière als freelancer in de industrie opgebouwd. Als veiligheidsmanager en constructiemanager heb ik gewerkt op grote bouwprojecten voor toonaangevende bedrijven in de olie- en gas, energie en afvalverwerking sector.

“Ik heb geen klanten, enkel reisgenoten”

Door de jaren heen ben ik steeds weer naar de bergen terug gegaan. Om af te schakelen en afstand te nemen van drukke baan en verantwoordelijkheden.

(Alpien-) klimmen, bergwandelen, mountainbiken, berg marathons, bikepacking, skitrekking, snowkiten, etc. Grote en kleine expedities.

Eerst ging ik alleen of met een vriend en met partner, en de laatste jaren is die kring van vrienden die mee gaan groter geworden. Door de feedback en enthousiasme van vrienden ben ik gaan nadenken om meer mensen mee de bergen in te nemen.

Telkens zie ik mensen zo opknappen en vol energie naar huis gaan.
Inmiddels heb ik geïnvesteerd in een formele bergwandelgids opleiding.

Op dit moment ben ik houder van de Engelse Mountain leader award. En werk ik verder aan een Europees erkend diploma van International Mountainleader (IML) volgens het Engelse systeem. Daarnaast ben ik in bezit van een Wilderness First Aid (WFA) certificaat. Deze cursussen en opleidingen maken 30 jaar ervaring en kennis tastbaar.

Berg & winter getraind korps mariniers

Mountain Leader Award certificaat

Wilderness First Aid (WFA) certificaat

Aangesloten bij sto garant reisgarantie regeling

Samenwerking met

Kracht & conditie: www.sportandmore.nu
Kracht & conditie: www.pullka.com
Voorbereiding: www.hikenbeginthier.nl
Kleding & uitrusting: www.base-camp.nl

Met MountainLINK bied ik hiking reizen, avonturen en expedities die geen van allen hetzelfde zijn.

Door de dynamiek van mensen, het weer en de omgeving is elke reis een unieke ervaring. Met mijn jarenlange ervaring aangevuld met opleidingen ben ik in staat om voor een iedereen een top ervaring neer te zetten. Toch ben ik zelf ook telkens weer verwonderd.

×

Hi!

Klik hieronder op mijn foto om een bericht te sturen via WhatsApp of stuur een email naar allard@mountainlink.nl

× Heb je een vraag?